Yazmalı Bohça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, 1 adet yumurta, sirke, yoğurt ve tuzu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirip 15 bezeye ayırın. Bezeleri ayrı ayrı incecik açın. Dartı ve tereyağını ayrı ayrı eritip, yufkaların arasına sürerek üst üste dizin. 15 adet yufkayı zarf şeklinde katlayıp, yağlanmış fırın tepsisine alın. Yufkaları elinizle çeke çeke fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine, kalan 1 adet çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...