Vişneli Mekik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pudra şekerini ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını bir kaba alıp, tahta kaşıkla ezerek birbirine yedirin. Yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin. Başka bir kabın içinde elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve bademi karıştırın. Toz karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Vişneleri ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan birer çorba kaşığı alarak kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8 dakika pişirin. Kalıplardan çıkarıp, soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...