Sofra
Şifa deposu tarhanalı börek tarifi

ŞEFİKA GÜNYEL

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    4 su bardağı un

    1 su bardağı su

    1 tatlı kaşığı tuz

    Yeteri kadar su

    İÇ HARÇ İÇİN

    1 su bardağı tarhana

    1 su bardağı su

    2 adet soğan

    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

    1 yemek kaşığı salça

    1 tatlı kaşığı pul biber

    5-6 dal maydanoz

    Kızartmak için ayçiçeği yağı

Harç için tarhanayı bir kaba alıp üzerine su ilave edin. Tarhana eridikten sonra fazla suyu kalırsa iyice süzün. Ayrı bir yerde kıyılmış soğanı yağda kavurun. Üzerine maydanoz dışında kalan malzemeyi ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Hamur için un, su ve tuzu harmanlayın. Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar azar azar su ekleyip iyice yoğurun. 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Oklava yardımıyla açıp bir kenarlarına harcı pay edip, diğer kenarı üzerine kapatın. Kenarlarını nakışlayıp kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.