Talaş Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti jülyen biçiminde doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayın. Bir tavaya tereyağını alın. Önce etleri kavurun. 10 dakika sonra soğanı atıp, 5 dakika kavurun. Küçük doğranmış biber ve domatesleri ekleyin. Bezelye, tuz ve karabiberi ilave edin. Yarım çay bardağı su ekleyip, tavanın kapağını kapatarak, 15-20 dakika ağır ateşte pişirin. Pişen malzemeleri bir süzgece alıp, sosunu süzün. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Milföy hamurlarının ortasına etli malzemeden koyup, uçlarını çapraz gelecek şekilde birbirine yapıştırın. Yapıştırdığınız uçlar alta gelecek biçimde yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...