Simit

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı 1 çay bardağı ılık suda ezin. Toz şekeri ekleyip, karıştırın. Unu geniş bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp maya, tuz ve süt ekleyerek yoğurun. Üzerine bir havlu örtüp, 30 dakika mayalanması için bekletin. Diğer taraftan 1 çay bardağı su ile pekmezi derin bir kapta karıştırın. Susamı da düz bir tabağa boşaltın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, şerit haline getirin. Uçlarını iyice kapatıp, önce pekmezli suya batırın, sonra susama bulayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında susamlar kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...