Sofra
Karnabahar sevenler için salçalı karnabahar böreği nasıl yapılır?

4 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg karnabahar

    Yeteri kadar su

    1 adet yumurta

    Bir buçuk su bardağı süt

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı un

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    50 gram tuzsuz dil peyniri

    Tuz, karabiber, pul biber

    Salçalı sos için:

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı salça

    2-3 yemek kaşığı su

    Kabı yağlamak için:

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yemek kaşığı un

Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve yıkayıp, süzdükten sonra tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın.

Derin bir kapta yumurta, süt, zeytinyağı, un, kabartma tozu, tuz, karabiber ve pul biberi çırpın. İçine haşlanmış karnabaharı katın ve karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş dil peyniri serpin.

Salçalı sos için zeytinyağı ve salçayı bir tavada hafif çevirin. Su ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.