Peynirli Milföy Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Üç adet milföy hamurunun kenarlarını incecik kesip alın. Daha sonra hamurları dörde bölerek 12 adet hamur elde edin. Fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Geriye kalan milföy hamurlarından küçük kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarıp büyük hamurların ortasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Diğer tarafta rendelenmiş beyaz peynir ve krem peyniri karıştırıp iyice ezin. İçine küp doğranmış kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, çörekotu, pulbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pişen milföyleri ortadan ikiye kesip, içlerine hazırladığınız harçtan pay edin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...