Patlıcanlı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuşbaşı eti harlı ateşte sıvı yağda pembeleştirin. İnce doğranmış soğan ve sivri biber ilave ederek kavurun. Kabuğu tamamen soyulup, küçük küp doğranmış ve tuzlu suda acısı çıkarılmış patlıcanları ilave ederek kavurmaya devam edin. Domates salçası, tuz, karabiber, pul biber ekleyerek ateşten alın. Soğumasını bekleyin. Diğer taraftan sıvı yağ ve suyu karıştırın. Bütün yufkaya yağlı karışımdan sürüp, dört ucunu kapatarak büyük bir kare haline getirin. Bu kareyi dört parçaya bölüp, dört küçük kare elde edin. Ortasına soğuyan içten koyup, köşeleri yarım yarım kapatın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL