Köbete
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İlk olarak pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine 2 bardak soğuk suyu koyup kaynatın. Suya pirinci ekleyin. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekince dinlenmeye bırakın. Harç için tavukları haşlayıp küp doğrayın. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış biber, soğan ve sarımsağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir tavada zeytinyağı ile birlikte, kısık ateşte 5 dakika kavurun. Hazırladığınız bu harcı pilavın içine koyarak karıştırın. Diğer taraftan yufkaları ikiye bölün. Ortalarına hazırladığınız pilavlı harçtan koyarak bohça şeklinde katlayın ve ters çevirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL