Kızılcıklı ve Keçi Peynirli Pita (Börek)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıyılmış kızılcık, peynir, yumurta, muskat ve tuzu karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye kesip, uzun taraflarına kızılcıklı harcı pay edin. Rulo şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek, yaklaşık 30 dakika pişirin. Süt ve tereyağını ayrı bir kaba alıp ocağa oturtun. Tereyağı eriyince ocaktan alın. Pitayı (böreği) fırından alıp, üzerine sütlü karışımı gezdirin. Yeniden fırına verip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...