Kıymalı Poğaça

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 İÇ harcı için kuş üzümünü yarım saat sıcak suda bekletin. Sıvı yağı bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı ve
    dolmalık fıstığı renkleri dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Karıştırarak kavurun. Kuş üzümü,
    kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz katıp ocaktan alın. 2 Hamuru için yumurta, süt ve tereyağını
    geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ilave ederek yoğurun
    ve kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur yapın. Hazırladığınız hamurdan mandalina
    büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlak olacak şekilde açın. Ortasına kıymalı harçtan
    koyun. Hamurun uçlarını ortada toplayın. Parmaklarınızla bastırarak sıkıştırın ve mekik şekli verin. Yağlı
    kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamur ve iç harç bitene dek işleme devam edin. 3 Poğaçaların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...