Sofra
Ispanaklı krep börek nasıl yapılır? Krep böreğin malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla ıspanaklı krep börek tarifi.

YILDIZ ŞAHİNLER

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    8-10 adet krep

    700 gram ıspanak

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 paket krema (200 ml)

    1 adet yumurta

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

Krepleri verilen temel krep tarifine göre hazırlayın. Ispanağı kıyın. Suyunu salıp çekene kadar kadar zeytinyağında kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Orta boy ve yuvarlak fırın kabının her tarafına gelecek şekilde tereyağını sürün. En alta 1 adet krep yerleştirin. Üzerine ıspanaktan koyun ve 1 avuç kaşar peyniri serpiştirin. 1 adet krebi üzerine kapatın. Aynı işlemi malzeme ve krep bitene kadar tekrarlayın. Ayrı bir yerde krema ve yumurtayı iyice çırpın. Bir avuç dolusu kaşar peynir ekleyin. En üste koyduğunuz krebin üzerine karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.