Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için süt, sıvı yağ, yoğurt ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ve un ilave edip, yoğurun. Hamurdan 9 adet beze yapın ve 10 dakika dinlendirin. Her bezeyi servis tabağından büyük olacak şekilde ince açın. İçi için yıkanmış ve süzülmüş ıspanak yaprağını kıyın. Rendelenmiş beyaz peynirle karıştırıp, açılmış hamurların içine pay edin. Hamuru rulo yapın ve gül şekli verip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...