Sofra
Zor anların kurtarıcısı dereotlu börek nasıl yapılır? Pratik Dereotlu Börek tarifi...

4 Porsiyon
30 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet yufka

    350 gram beyaz peynir

    Yarım demet dereotu

    Üzeri için:

    3 yemek kaşığı yoğurt

    1 adet yumurta

    1 çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    1 tutam pul biber

Beyaz peyniri rendeleyip ince kıyılmış dereotu ile karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Yufkayı dörde bölüp her parçaya peynir-dereotu karışımı koyun. Her parçayı rulo şeklinde sarın. Yuvarlak bir fırın tepsisinin ortasından başlayarak kol böreği şeklinde yerleştirin.

Diğer tarafta üzeri için yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağı karıştırıp çırpın. Karışımı tepsideki böreğin üzerine gezdirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biberi serpin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.