Balkabaklı Gözleme

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Maya, toz şeker, süt ve tuzu iyice karıştırın. Unu derin bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışım ve sıvı yağ ekleyip, iyice yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin. Harç için soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağda kavurun. Üzerine kıyılmış sarımsak ve püre haline getirilmiş bal kabağı ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edip, karıştırın. Hamurdan bezeler koparıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Bir adet açılmış hamurun kenarına bal kabaklı harçtan koyup, hamurun diğer ucunu üzerine kapatın. Tüm hamur ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her gözlemenin iki tarafına da bir parça tereyağı sürüp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...