Zeytinyağlı Börülce

Zeytinyağlı Börülce

Pratik ve lezzetli tarifiyle zeytinyağlı börülce

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Ayıklanmış börülceyi tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Diğer yandan yemeklik doğranmış soğan ve bütün sarımsağı 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Kesme şeker ile küp doğranmış domatesi ekleyin ve 2 dakika daha sotelemeye devam edin.

  • 2

    Börülce ve haşladığınız suyu katıp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Börülce iyice yumuşadıktan sonra tuzunu ayarlayın ve kıyılmış cevizi ekleyip, servis tabağına alın. Üzerine kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. İster sıcak, ister ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...