Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağının hafif dokunuşuyla tazecik baklanın buluştuğu bu lezzetli tarif, hem sağlıklı hem de pratik bir seçenek sunarak sofralarınızı renklendiriyor. Baharın tadını çıkarın!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklayı yıkayıp 2-3 cm boyunda doğrayın. Kararmasını önlemek için un ve yarım limon suyu katılmış suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alın. Üzerine suda beklettikten sonra süzdüğünüz bakla, zeytinyağı, yarım limon suyu, dereotu, taze nane, kuru nane, şeker ve tuz ilave edin.
  • 2
    Arada bir karıştırarak 10 dakika soteleyin. Tencereye baklanın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Dereotu serperek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...