Köpoğlu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların kabuklarını tamamen soyup irice doğrayın ve acısını alması için tuzlu suya koyun. 10-15 dakika suda bekletip çıkartın ve süzün. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri irice doğrayın. Patlıcan, biber ve domatesleri ayrı ayrı kızartıp kağıt havlu üzerinde süzdürün. Yoğurdu bir kaba koyup sarımsak ve tuzla karıştırın. Üzerine kızarttığınız sebzeleri ekleyip harmanlayın ve servis tabağına alın. Sıvı yağı kızdırıp pul biberi ekleyin. Bir-iki çevirip ocaktan alın ve tabağın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...