Bulgurlu Soğuk Sarma

Bulgurlu Soğuk Sarma

Bulgurlu Soğuk Sarma, özellikle hafif bir akşam yemeği veya misafirler için harika bir seçenek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru temizleyip, yıkayın. Bir tencereye koyun. Üzerine çıkana dek sıcak tuzlu su ekleyip, kapağını kapatın. Suyunu çekene dek bekletin.
  • 2
    Bu arada tencereye zeytinyağı koyun. Küp doğranmış soğanı ve salçayı ekleyip, eriyene dek kavurun. Üzerine ıslatılmış bulgurları ilave edin ve hepsini birlikte 10 dakika kısık ateşte kavurun. İnce kıyılmış taze soğanı, maydanozu, kuru naneyi, fesleğeni, tuz, karabiber, kimyon ve limon suyunu koyup, harmanlayın.
  • 3
    20 dakika dinlendirip, sumak ilave edin. Bu arada sosu hazırlayın. Biberleri közleyip robottan geçirin. Bir kapta yumurta sarısı, ezilmiş sarımsak, limon suyu, şeker, tuz ve zeytinyağını çırpın. Buna robotta ezilmiş biberleri ekleyip, karıştırın. Bir tabağa asma yapraklarını dizin. İçlerine hazırlanan bulgurlu karışımdan yeteri kadar koyun. Yaprakları sarın. Servis tabağına alın. Yanına hazırlanan sosu koyun ve bu sosa çiğ sarmaları bulayıp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...