Babaganuş

Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı hayatı kolaylaştırıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın. Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin. Bu işlem 20-30 dakika sürer.



    2. Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun.



    3. Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın.
    4. Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin. Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
    5. Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin.



    Bu tarif Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırı ve büyük doğrayıcı kabı kullanılarak hazırlanmıştır.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...