Asma Yapraklı Enginar Dolması

Bahar sofralarının vazgeçilmezi! Enginarın kalbi, zeytinyağlı dolma lezzetiyle buluştu, asma yaprağının dokunuşuyla lezzetine lezzet kattı.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Enginar çanaklarını limonla ovarak limonlu suda bekletin.

  • 2

    İnce kıyılmış 1 adet soğanı yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.

  • 3

    Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek, pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

  • 4

    Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve nane ekleyerek karıştırın.

  • 5

    Asma yapraklarını kaynar suda 2–3 dakika haşlayıp süzün.

  • 6

    Geniş bir tabağa 3–4 yaprağı üst üste serin, ortasına bir enginar çanağını yerleştirin.

  • 7

    Enginarın içine harcın dörtte birini doldurun, ardından yapraklarla enginarı tamamen sarın.

  • 8

    Diğer enginarlar için de aynı işlemi tekrarlayın.

  • 9

    Tencerenin tabanına halka doğranmış 1 adet soğanı dizin. Üzerine dolmaları yerleştirin.

  • 10

    Üzeri için yarım limonun suyu, yarım çay bardağı zeytinyağı ve su tencereye ekleyin.

  • 11

    Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40–45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.