Pastırmalı Humus
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Akşamdan ıslattığınız nohudu ertesi gün bir tencereye alın ve üzerine çıkacak kadar su koyup, haşlayın.Süzüp, blendere alın ve içine nohut suyundan yarım su bardağı katın. Tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuz ekleyin. Tüm malzemeyi blenderden geçirip servis tabağına alın. Üzeri için tereyağını eritip, pastırma ile pul biber ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra kimyonla birlikte üzerini süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL