Acılı Ezme

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup, minik küpler şeklinde doğrayın. Olabildiğince küçük küpler kesmeye çalışın. Bir süzgece koyup suyunun iyice akmasını sağlayın.Sonra biberleri, soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince kıyıp suyu iyice süzülmüş domateslerle birlikte bir kaba koyup karıştırın.
    Sırası ile tuz, pul biber, karabiber, domates salçası, biber salçası, sirke, nar ekşisi ,acı sos ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. Kavanoza koyup, buz dolabında saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...