Sakura Mochi

Kiraz çiçeği yaprağına sarılı pirinç keki Sakura Mochi, Japon mutfağının bahar aylarında hazırlanan en zarif tatlılarından biri.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir kaseye pirinç ununu ve şekeri alın. Üzerine suyu ilave edin. Karışım tamamen pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • 2
    Dilerseniz birkaç damla pembe gıda boyası ekleyin.
  • 3
    Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba dökün. Buhar tenceresine yerleştirin. 15 dakika pişirin.
  • 4
    Hamur piştiğinde yapışkan ve elastik bir kıvam almalıdır. Pişmiş hamuru bir spatula ile karıştırın. Elinizi hafifçe ıslatın. Pürüzsüz ve esnek bir kıvama
    gelene kadar yoğurun.
  • 5
    Hamuru üç eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak yassı hale getirin. Ortasına fasulye ezmesinden koyun. Kenarlarını kapatıp düzgün bir top şekli verin.
  • 6
    Yumuşayan sakura yaprağını mochi'nin etrafına sarın. Yaprağın açık kısmını alta getirin ki düzgün dursun.
  • 7
    Mochi'leri oda sıcaklığında veya hafif soğutarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.