Hanami Dango

Renkli pirinç unundan hazırlanan Hanami dango, kiraz çiçeği mevsiminde yapılan geleneksel Japon tatlısı olarak çay saatlerine neşe katıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yapışkan pirinç ununu ve şekeri geniş bir kaseye alın. Sıcak suyu azar azar ekleyerek yapışkan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

  • 2

    Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Birinci parçayı kenara ayırın. İkinci parçaya çilek püresi veya pembe gıda boyası ilave ederek iyice karıştırın. Üçüncü parçaya matcha tozu veya yeşil gıda boyası ekleyip homojen bir kıvam alana kadar yoğurun.

  • 3

    Her bir hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Topları kaynar suda haşlayın. Yüzeye çıktıklarında 1-2 dakika daha haşlayın.
    Ardından çıkarıp soğuk suya alın.

  • 4

    Topları sırayla beyaz, pembe ve yeşil olacak şekilde şişlere dizin. Servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.