Üzümlü Üçgen Börek

Hem tatlı hem de tuzlu severler için benzersiz bir lezzet! Üzümlü Üçgen Börek, içindeki taze üzümün tatlılığı, peynirin tuzluluğu ve çıtır yufkanın lezzetiyle damakları şenlendirir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç harcı için üzümleri küçük parçalar hâlinde doğrayın. Keçi loru, kekik yaprakları ve karabiberle karıştırın.

  • 2

    Yufkaların her birine fırçayla zeytinyağı sürerek yağlayın ve üçe katlayarak uzun dikdörtgen şeritler elde edin. Tekrar yağlayın. Alt köşelere hazırladığınız iç harçtan koyarak üçgen şeklinde katlayıp sarın.

  • 3

    Üçgen börekleri pişirme kâğıdı serili fırın tepsisine dizin. Çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • 4

    Servis için salatalık, erik, Frenk üzümü ve taze fesleğenle bir salata hazırlayın. Pişen börekleri salatanın üzerine yerleştirip biraz bal gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.