Tava Böreği

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta yumurta, fındık yağı ve maden suyunu çırpın. Ayrı bir kapta iri doğranmış pastırma ve lor peynirini karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın.
-
2
Yufkalardan birini kenarlardan taşacak şekilde tavaya yerleştirin. Yumurtalı harçtan yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı gezdirin. Diğer yufkayı dörde bölün ve 1'inci parçayı tavaya serip, yumurtalı harçla ıslatın. Üzerine 2'nci parçayı yerleştirin ve pastırmalı iç harcı yayın. Kalan 2 yufka parçasını da aynı şekilde yerleştirin.
-
3
Kenarlardan taşan yufka parçası ile böreğin üzerini kapatın. Kalan yumurtalı harcı üzerine gezdirin ve ocağın üzerinde, kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL