Ege Otlu Börek

Ege'nin mis kokulu otlarıyla hazırlanan çıtır çıtır börek, her lokmada doğanın lezzetini sunuyor: Sofraların vazgeçilmezi Ege Otlu Börek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç harcı için tüm yeşillikleri yıkayın, ayıklayın ve doğrayın. Peyniri ufalayıp tüm harcı karıştırın. Arzuya göre tuz ve baharat ekleyin.
-
2
Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. 4 bezeye bölün.
-
3
Unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açıp harcı pay edin. Kenarlarını kıvırarak kapatın.
-
4
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve pul biber serpin.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL