Sütlü Patlıcanlı Börek

Yumuşacık, ağızda dağılan Sütlü Patlıcanlı Börek nasıl yapılır ? Süt ve patlıcanın harika uyumu olan Sütlü Patlıcanlı Börek tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte Sütlü Patlıcanlı Börek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için unu eleyip, derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Krema, süt, maya, toz şeker ve tuz ekleyip, çok yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat bekletin.
-
2
Diğer taraftan patlıcanı alacalı şekilde soyup, küp doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzün. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Kıyma ve yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, kıyılmış sivri biber ve kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi de ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ekledikten sonra tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-
3
Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın. Her parçayı 7 bezeye ayırıp, toplam 14 beze elde edin. Bezeleri neskafe tabağı büyüklüğünde açın. 7 adet hamuru aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun ve tek bir hamur gibi 22x22 cm'lik kare bir fırın kabı büyüklüğünde açın. Diğer 7 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve toplam 2 adet kare hamur elde edin. Birini kalıbın dibine yayın ve üzerine hazırladığınız patlıcanlı iç harcı boşaltın.
-
4
Kaşık yardımıyla hamurun her tarafını kaplayacak şekilde harcı yayın. Açtığınız diğer hamurla da harcın üzerini kapatın. Böreğin üst kısmına bıçakla bir pencere açın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler