Sac Yufkası

Sac Yufkası, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli hamur işlerinden biridir. Adını, pişirilirken kullanılan sacdan alır. Sac, ateş üzerinde düz bir metal plakadır ve bu plakada yufkalar pişirilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu yoğurma kabına alın. Üzerine tozşeker ve tuz ilave edin. Azar azar su ekleyip sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 bezeye ayırın ve un serperek ince olacak şekilde açın. Daha sona sacda ya da tavada önlü arkalı pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.