Renkli Makarna Böreği

Sunumuna hayran kalacağınız lezzetli ve doyurucu bir tarif olan Renkli Makarna Böreği denemelisiniz. İşte Renkli Makarna Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Birinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, biber salçası ve tuzu yoğurup kırmızı renkli ve sert bir hamur elde edin. İkinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz ve 1 yemek kaşığı safranı yoğurup, turuncu renkli bir hamur elde edin. Üçüncü hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta ve haşlanıp blenderden geçirilmiş ıspanağı yoğurup, yeşil renkli bir hamur elde edin.
-
2
Hamurları renklerine göre ayırıp kıyma makinesinden geçirin. Ayrı ayrı tuzlu suda haşlayıp, fazla suyunu süzün. Eritilmiş tereyağına 1 kahve fincanı su karıştırın. 2 adet yufkayı üst üste yerleştirip, arasına tereyağlı karışımı sürün. Yufkaların dört tarafını kapatıp, büyükçe bir kare elde edin. 2 su bardağı kaşar peyniri serpiştirin.
-
3
Üç renkli makarnayı üzerine yerleştirip, kalan kaşar peynirini serpin. Yufkayı rulo yapıp, üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri