Köy Bohçası

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Böreğin içi için ıspanakları ayıklayıp ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarini eritip soğan ve ıspanakları 2-3 dakika kavurun. Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Üzerine ayçiçek yağı, yoğurt, sirke ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edin. Yumurtalardan birinin sarısını kenara ayırıp kalanını malzemelere ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
-
2
Buzdolabından çıkartıp hamuru iki parçaya bölün. Merdaneyle 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamuru karelere bölün. Karelerin ortasına hazırladığınız ıspanaktan 1 yemek kaşığı koyun. Üzerine 1 dilim pastırma yerleştirin. Bohça şeklinde kapatın. Karelerin kenarından artan hamurlardan ince şeritler kesin ve şeritleri bohçaların üzerine yerleştirin.
-
3
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını fırçayla böreklerin üzerine sürün. Haşhaş serpip önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler