Kapalı Pidecik

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ayçiçek yağı, yoğurt, yumurtanın akı ve margarini karıştırın. Kabartma tozu, aldığı kadar un ve yaş mayayı ekleyin. İyice yoğurun ve dinlendirin. İnce kıyılmış maydanoz ile peyniri karıştırın.
-
2
Hamurdan 8 adet beze koparın. Merdane ile açın. Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin. Ortalarına peynirli harçtan koyun. Hamurların kenarlarını elinizle pide şekli verecek biçimde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine koyup yarım saat bekletin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL