Ispanaklı Nohutlu Börek

Ispanaklı Nohutlu Börek

İki farklı lezzetin birlikteliğinden doğan ıspanaklı nohutlu börek nasıl yapılır? İşte Ispanaklı Nohutlu Börek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Margarini eritip doğranmış ıspanağı sote edin. Tuz ve pul biberi ilave edin. Üzerine haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın. Süt, yoğurt ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp kenara alın.

  • 2

    Yufkaları düz bir zemine yerleştirip tam ortadan ikiye bölün. Bir parça yufkanın üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ıspanaklı harç ekleyin ve rulo yapın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp, hazırladığınız ruloyu tepsinin ortasına gül şeklinde yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.

  • 3

    Böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine sütü döküp bir kapak kapatın. 5 dakika sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...