Ispanaklı Kol Böreği

Ispanaklı Kol Böreği

Doyurucu ve lezzetli ıspanaklı kol böreği nasıl yapılır? İşte Ispanaklı Kol Böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için soğanları ve ıspanağı ince kıyın. Ayçiçek yağı büyük bir tavaya alıp kızdırın ve soğanları rengi dönene kadar kavurun. Daha sonra ıspanağı ekleyip 10 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

  • 2

    Yoğurma kabında yumurta, su, ayçiçek yağ, sirke veya limon suyu ile tuzu karıştırın. Azar azar un ekleyerek çok katı olmayan bir hamur hazırlayın.10 dakika dinlendirdikten sonra hamurdan büyük bezeler kopartın. Un serpilmiş düz bir zeminde bezeleri oklavayla açın. Üzerine tereyağı sürün ve ıspanaklı harçtan koyduktan sonra ikiye bölün. Her parçayı geniş tarafından dar tarafına doğru rulo yaparak sarın.

  • 3

    Ruloları kendi etrafında oval şekilde sarıp fırın tepsisine dizin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin ve sıcakken servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...