Ispanaklı Çıtır Börek

Çayınızın yanına lezzetli bir tarif arıyorsanız ıspanağın hamurdaki harika uyumu olan Ispanaklı Çıtır Börek tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine zeytinyağı ve su karışımını sürün. Yufkayı ikiye katlayıp, geniş tarafına kıyılmış çiğ ıspanak yaprağının yarısını yayın. Tuzunu ayarlayıp, rulo şeklinde sarın.
-
2
Ruloyu iki parmak genişliğinde kesip, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dik olacak biçimde yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL