Hamur için:
3 yemek kaşığı haşhaş tohumu
4 su bardağı un
1 paket (10 gram) instant maya
Bir buçuk su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Hamurların aralarına sürmek için:
125 gram tereyağı
Yarım kahve fincanı fındık yağı
İç malzemesi için: 400 gram kıyma
2 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, pul biber
Derin bir kaba un, maya, ılık süt, tozşeker ve tuzu alıp, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarana kadar dinlendirin.
Mayalanan hamuru 20 adet bezeye ayırın ve her birini neskafe tabağı büyüklüğünde açın. 10 adet bezeyi aralarına eritilmiş tereyağı ve fındık yağı karışımından sürüp, üst üste koyun.
Tek bir hamur olacak biçimde kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Ortasını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesip, çıkarın. Elde ettiğiniz büyük hamuru yağlanmış kalıba yerleştirin.
İçi için yemeklik doğranmış soğanı tereyağında çevirin. Kıyma ve kuş üzümünü ilave edip, 2-3 dakika kavurun. Ceviz, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın.
Ocaktan alın ve ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın. Kalan 10 adet bezeyi de önceki gibi hazırlayıp açın. Ortasını daha küçük bir kalıpla kesip kenara alın.
Ortası kesik hamuru iç harcın üzerine kapatın. Elinizle bastırarak alttaki hamurla üsttekinin yapışmasını sağlayın. Üzerine aralıklarla bıçakla çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.