Fındık Böreği

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tavuk etlerini 2-3 su bardağı suda haşlayıp lokmalık parçalara ayırın. 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı tavaya koyup, yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İçine rende domates ve ince doğranmış biber ekleyin. Tavuk etlerini, tuz, karabiber ve kırmızı biberi üzerine ilave ederek 2-3 dakika kavurup ateşten alın.
-
2
Harç soğuyunca fındıkları ekleyin. Yufkaların üzerine yağ sürün ve ikişer ikişer üst üste koyun. Üçgen dilimlere kesin. Geniş kenarlarına harç koyup sarın. Yumurtayı çırpıp böreklere sürün, fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL