Dereotlu Lorlu Poğaça

Kıyır kıyır bir poğaça yemek isteyenler için: Dereotlu Lorlu Poğaça...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Derin bir karıştırma kabına yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve limon suyunu alın. İyice çırpın. Tereyağını ekleyin. Üzerine lor peynirini ilave edin.

  • 2

    Kıyılmış dereotunu katın. Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 20–30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

  • 4

    Avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

  • 5

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.