Dereotlu Lorlu Poğaça
 
                                                Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Derin bir karıştırma kabına yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve limon suyunu alın. İyice çırpın. Tereyağını ekleyin. Üzerine lor peynirini ilave edin. 
- 
                    2
                    Kıyılmış dereotunu katın. Azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
- 
                    3
                    Hamurun üzerini temiz bir bezle örtün. Oda sıcaklığında 20–30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. 
- 
                    4
                    Avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. 
- 
                    5
                    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Ilık olarak servis yapın. 
 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    