Bulgur Ekmeği

Bulgur Ekmeği, besleyici ve sağlıklı bir alternatif sunan nefis bir ekmek türüdür. Bulgurun ekmek hamuruna dahil edilmesi, ekmeğe hem farklı bir doku hem de lezzet katar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulgurun üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Yaş mayayı bir kaba alıp 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ilave edin. Karıştırarak erittikten sonra 15 dakika bekletin.
-
2
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Bulgur, ayçiçek yağı, 1 su bardağı ılık su ve erimiş mayayı ilave edip iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika mayalanmaya bırakın.
-
3
Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Bu şekilde 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL