Bulgur Ekmeği

Bulgur Ekmeği

Bulgur Ekmeği, besleyici ve sağlıklı bir alternatif sunan nefis bir ekmek türüdür. Bulgurun ekmek hamuruna dahil edilmesi, ekmeğe hem farklı bir doku hem de lezzet katar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulgurun üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve dinlenmeye bırakın. Yaş mayayı bir kaba alıp 1 su bardağı ılık su, tozşeker ve tuz ilave edin. Karıştırarak erittikten sonra 15 dakika bekletin.
  • 2
    Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Bulgur, ayçiçek yağı, 1 su bardağı ılık su ve erimiş mayayı ilave edip iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15 dakika mayalanmaya bırakın.
  • 3
    Hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine alın. Bu şekilde 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...