Zeytinli Tavuk Kuşbaşı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Defne yapraklarını suda bir taşım kaynatın ve yaprakları tencereden çıkarın. Diğer tarafta jülyen doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Tavuğu ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin. İçine defne aromalı suyu katın ve 2-3 dakika daha pişirin. Sarmısak, kekik, zeytin, karabiber, pulbiber ve domates püresini ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...