Türkmen Menni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Önce krebi hazırlayın. Bunun için, yumurta, süt, un ve tuzu bir kaba alıp iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvıyağ sürüp, krep malzemesini üzerine dökün. Her iki tarafını da pişirip kenara alın. Etleri tereyağında soteleyin. Üzerine kuşbaşı doğranmış mantar ve sivri biber ilave edin. 5 dakika daha pişirip ikiye bölünmüş pastırma ve cevizi ekleyin. 1-2 dakika sonra altını kapatın. Soya sosu, tuz ve karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra, kenara alın. Diğer taraftan domates sos için, tereyağını küçük bir tavaya alıp sarmısağı hafifçe kavurun. Üzerine kabuğu soyulduktan sonra küp doğranmış domatesi ekleyin. 4-5 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Tuz, karabiber ve beyazbiber ekleyip karıştırın. Bir güvece önce etli harcı koyun. Üzerine krebi yerleştirin. Domates sosu gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...