Tavuklu Biryani
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İki su bardağı suyu kaynatın. Suya pirinç, tuz, kakule, karanfil ve tarçını ekleyin. 3 dakika daha kaynatıp tarçını çıkarın. Fazla suyunu süzün. Başka bir tencerede soğanı sıvı yağda kavurun. Küp doğranmış tavuk, pul biber, kimyon, kişniş, karabiber, sarımsak, zencefil, limon suyu, domates ve taze kişnişi ilave edip 10 dakika kavurun. Pirinci derin bir kaba alın. Üzerine yoğurt, tavuk ve tavuğun sosunu ekleyin. Safranı sütte 1-2 dakika bekletip pirince ilave edin. Kalan 3 çay bardağı suyun ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 1 saat pişirip, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL