Tavuklu Patates Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YEMEKLİK doğranmış soğan, tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını Karnıyarık Tenceresi'ne alıp soteleyin. Küp doğranmış tavuk eti ilave edip sotelemeye devam edin. Kekik ve tuz ekleyip ocaktan alın. Kabukları temizlenip dilimlenmiş kabak, havuç, bostan patlıcanı, kırmızı biber, sivri biber ve bezelyeyi Tava'ya alın. Kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağında ara sıra karıştırarak soteleyin. Tuzunu ayarlayın. Daha sonra tavuklu karışımı sebzelerin üzerine ekleyip harmanlayın. Patateslerin kabuklarını temizleyip, içlerini yun. Tavuklu karışımı patateslerin içlerine pay edip, Karnıyarık Tenceresi'ne yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip, patatesler yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...