SOSLU TAVUK RULO
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Gögüs etini rondodan geçirerek kıyma haline getiriyoruz.Ve derin bir kaba alıyoruz.İçine galeta ununu,yumurta sarısını,sıvıyagını ve baharatlarını ilave edip iyice yoguruyoruz.İyice yogrulan kıymanın içine küçük küp şeklinde dograyarak haşladıgımız havucu,ufak dogradgımız biberleri,ince dogranmış maydanozu,rendelenmiş soganı ve mısırı ekleyip yogurmaya devam ediyoruz.Küçük fırın tepsimize yaglı kagıt seriyoruz ve tavuk kıymamızı üzerine yayıyoruz.Sonra yaglı kagıt yardımıyla sararak rulo haline getiriyoruz.20 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Sonra buzdolabından çıkarıp önceden 180C ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz(pişme süresi fırınınıza göre degişebilir)Bu arada tavuk pişerken sosumuzu hazırlayalım.Domateslerimizin kabuklarını soyup ufak ufak dogruyoruz.(ben kışın yaptıgım rende domates suyunu kullandım).Sıvıyagımızı tavaya alıyoruz ve içine domateslerimizi koyuyoruz bir miktar piştikten sonra içine ince dogradıgımız sarmısakları ve baharatlarını ekliyoruz.Bir miktar pişirdikten sonra pişen tavuklarımızın üstüne döküyoruz.
Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL