Soğanlı Limonlu Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SOĞAN ve patateslerin kabuklarını soyun ve kenarda bekletin. Tavuk butlarını tuzlayıp biberleyin. Tereyağını ve zeytinyağını tavaya birlikte aktarıp, kızdırın ve içine tavuk butlarını atıp, altın sarısı olana dek kızartın. Üzerine biberiye serpip, tavuk butlarını fırın tepsisine aktarın. Aynı yağda tozşekeri eritin. Soğan ve patatesleri ilave edip 5 dakika soteleyin. Sonrasında butların bulunduğu tepsiye aktarın ve üzerine tuz ilave edin. 1 bardak sıcak su ekleyip, 175 derece fırında, 1 saat pişirin. ılk 20 dakikasından sonra arzuya göre, ufakufak doğranmış kırmızı acı biberi ekleyin. Butları soğanları ve patatesleri alt-üst edin ve pişirmeye devam edin. Bir kapta kıyılmış maydanoz, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve biberiyeyi karıştırın. Fırından çıkarttığınız tavukların üzerine serperek dokun. Servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.