Soğanlı Limonlu Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SOĞAN ve patateslerin kabuklarını soyun ve kenarda bekletin. Tavuk butlarını tuzlayıp biberleyin. Tereyağını ve zeytinyağını tavaya birlikte aktarıp, kızdırın ve içine tavuk butlarını atıp, altın sarısı olana dek kızartın. Üzerine biberiye serpip, tavuk butlarını fırın tepsisine aktarın. Aynı yağda tozşekeri eritin. Soğan ve patatesleri ilave edip 5 dakika soteleyin. Sonrasında butların bulunduğu tepsiye aktarın ve üzerine tuz ilave edin. 1 bardak sıcak su ekleyip, 175 derece fırında, 1 saat pişirin. ılk 20 dakikasından sonra arzuya göre, ufakufak doğranmış kırmızı acı biberi ekleyin. Butları soğanları ve patatesleri alt-üst edin ve pişirmeye devam edin. Bir kapta kıyılmış maydanoz, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve biberiyeyi karıştırın. Fırından çıkarttığınız tavukların üzerine serperek dokun. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...