Semizotu Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İÇ malzeme için semizotu ve taze soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine beyaz peynir, sarmısak, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavuk butlarının but kısmındaki kemiği olduğu gibi bırakıp, kalça kısmında kemik varsa çıkarın. Bu kısımdaki eti hafifçe döverek inceltin. Üzerine semizotlu harçtan koyup, sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun. Zeytinyağını bir tavaya alıp tavukları önlü arkalı kızartın. Daha sonra üzerine su ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp 20-25 dakika pişirin. Sos için 2 çorba kaşığı zeytinyağını geniş bir tavaya alın. Üzerine kabukları soyulup, küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sarmısağı ekleyip soteleyin.Domates suyunu yarı yarıya çekince salçayı ilave edin. Bir-iki dakika sonra, bezelye ve mısırı katın. Bezelye yumuşayınca kıyılmış semizotu, tuz ve karabiber ekleyin. Birkaç dakika sonra suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen tavukları servis tabağına alın ve dilimleyin. Yanına semizotlu sostan ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL