Sebzeli Mercimek Ezmesi Üzerine Ballı Adaçaylı Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MERCİMEĞİ yıkayıp haşlayın. Mercimeği ocaktan almadan önce ince bulguru ekleyip 5 dakika birlikte pişirin. Soğumadan bir çatalla ezin. Havuç ve kabağı küp küp doğrayıp yumuşayana kadar haşlayın. Mercimek ve bulgura haşlanmış sebzeleri ekleyip karıştırın. Limon suyu, sıvıyağ, tuz, karabiber, ince kıyılmış soğan, dereotu ve maydanoz ekleyip tekrar karıştırın. Tavuk göğsünü sıvıyağ, bal ve adaçayı ile marine edin. Yapışmaz yüzeyli tavada 2 dakika kadar kızartın. Tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Mercimek ezmesi ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL